Wednesday, March 30, 2011

DECO DECO BENG BENG BOONG

SEGMEN TERBARU UNCLE BEN . Jom le join...

Jeng jeng jeng .. ni segmen mudah .. Satu segmen khas buat blogger blogger baru ... Dan tugas blogger blogger lama untuk menilai blog mereka .. Tugas aku , yergh... kasi gegar !!

Untuk join segmen ni .. amat mudah sekali .. Cam biasa .. buat satu entri ... Letakkan header BEN ASHAARI BLOG .. Tajuk , DECO DECO BENG BENG BOONG ! hahahha.. ok ? Dan linkkan ke blog ini , WWW.BENASHAARI.COM .. bukan link ke entri nk tau ! ke blog ini .. ok ? senang je.. tu jer ..

Kemudian .. bila dh siap ... tinggalkan url korang di ruangan entri ini .. tu jer .. Ok .. url korang tu , cuma url blog korang .. bukan url entri korang tu.. ok ? Faham tak ?? Contoh , www.benashaari2.blogspot.com .. tu jer .. ok ? CUn ?

Sewaktu hendak meninggalkan url korang di ruangan entri ini , sila tulis , SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN ! kemudian barulah tinggalkan sekali dengan url ...Contoh laa.. SAYA SUDAH CUNKAN...... www.benashaari.com

Sesudah itu , blogger blogger yang ada masuk sini , tugasnya gi jengok blog mereka dan komen serta jadilah rakan kongsi di ruangan FOLLOWER mereka jika sudi ... ikhlas yer..

Apa yang perlu korang ( yang berminat ) ni kena buat ???

  1. Pastikan blog korang ringan !
  2. Tiada widget widget yang memberatkan loading !
  3. Warna template yang tidak membutakan anak mata
  4. Lagu ? Sendiri mau pk
  5. Dan apa apa saja yang korang rasa tidak menyusahkan rakan blogger untuk singgah seperti font ,color dan sebagainya .
klik di link ini utk join... http://www.benashaari.com/

33 comments:

Sunah Mohammad said...

blog simple~ :)

Ujang9897 said...

dah join segmen bro ben ni..saje singgah nk komen leh..=)

saja bagi idea..cuba jadikan dlm 3 tajuk jer setiap kali pageview..=)

Qaseh dalia adelia said...

ok dah cun ..loading pun cepat :)

Pembawa_Wacana said...

Join lagi.... bes kalo selalu join...:)

zieha hisham said...

terbang from blog BA =]
simple and nice blog !thumbs up ^^


http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/

mas saari said...

datang dari segmen deco2 beng beng boongg!

pendapat saya...
header cantik blog pun nice
loading blog pun cepat

Golden Rose said...

salam perkenalan....singgah dr blog bro ben...blog yg cute....jemput singgah

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com

Yaya^Pink said...

sepraissss...dtg nk renovate uma..owner ade?ehehe

nice belog....simple je...=)

nurul syazwani :) said...

helooooo :) dtg dr blog abg ben :D

~nsar~ said...

salam... nice blog... teruskan usaha jaya bakti ya...

farhana masdo said...

terjah dr segmen bro ben .
saye pmbace baru di belog kamuu ~ :)

jmpot singgah ma belog okay :)

cik ayin said...

ok..da cun

khadyjah fhatyah said...

CUNNNN! ;D ;D *excited*
Jom terjah blog saya balik!

>http://k-fhatyah.blogspot.com/

Dda Ly said...

tahniah tahniahh...:)

kejap aje dah 66 hihi

meh ke rumah..
~damia same nenek~
keep in touch ye..♥♥♥

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

guling2 sini.. cantik blog.. =)

Kalamhati said...

nice blog!
simple dan kemas..=)

Annis Suzana said...

hai3.. dtg dr segmen abg ben.. :)

nurul nadia nasir said...

SALAM,singgah dari blog BA!header yang menarik tapi agak berat dan lambat loading.

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgah dr segmen deco2 abg ben ben bomm kita!!
salam kenal dari mummy weiyda!!
keep it up blogging!!

psst..maggi semangkuk!! hehee..
unik lar nama blog ni...
cun2!!
tq!!

cieda koike said...

terbang dr blog abg ben :)

diari hidup said...

singgah dari blog abg ben..blog dah cun...suka tengok gambar-gambar kat blog ni...cantik...

Adza Danial Haiqal said...

yaa. dpt ramai follower

TeratakAzmi said...

Terjah dari BA..

;)

aliarosli said...

datang dari BA

sorry nak komen

1- entri kat post depan sampai 7-8 kan?? kurangkan bagi 2-3 entri je

2- blog archieve buat scrool

3- ''maggi yang masih panas'' buat tajuk je

4- bloglist kalaw boleh tak perlu tumbnail


sorry,banyak pulak kritik

semoge terus berjaye

The Lady & Mr Vampire said...

wiii.datg jenguk..x smpat join pun..wakaka..

the lady & mr vampire ada buat cntest, boleh jenguk sini ;)

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

wiii

cik riffa :) said...

not bad lah blog ni
semmpoii !

jom dtg lawat blog and follow kte pulak yaww :DD

http://theeanddead.blogspot.com/2011/03/deco-deco-beng-beng-boong.html

... said...

as salam..

er..meggiboy

@_@?

SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

http://fadzli-rt.blogspot.com

dalam homepage ada tips nak kurangkan masa menunggu untuk masuk ke blog yang ringan/berat. jemput baca sebelum saya update entri baru pagi ni~ =)

saya reader baru dalam blog ni, nak tahu perkembangan blog ni~maka saya follow..
kalau ikhlas..follow la saya semula ;)

blog ni ringan~ bagus!

♥ Mrs.Eady ♥ said...

salam perkenalan BW dari blog abg ben..:)

Murni said...

As salam
dtg dri segmen abg ben..
blog cantik & kemas..

Murni Delights said...

nice blog..
salam perkenalan..

nadiemsharmz said...

salam....mai jenjalan dr abg ben punye deco....wlopon xsmpt join, tetap nk terjah gak!..heheh

blog kamo memg ringan!..heheh

ade masa ke takdak masa ke jom mai belog kite yer..

wsalam

myzasuki said...

jejalan dari belog abg ben ~

hepi blog-ing !

kAmi dAn mEreKa!! said...

hehe, jom2 join lagi,
kite pon dari segmen tu gak, :)